Tesztelés

A Belmil iskolazsákokat 12 gyermek segítségével orvosok és gyógytornászok tesztelték.

A vizsgált tényezők:

  • anatómiai felépítés,
  • barátságos test-illeszkedés és könnyű viselet.

Résztvevők

A résztvevők (8 lány és 4 fiú) az általános iskola (6-10 éves) diákjai voltak, kivéve egy 12 éves fiút, akit túlkorúnak tartanak. Magasságuk 112 és 145 cm között volt, míg súlyuk 21 és 37 kg között volt. A súlyterhelés 4-7 kg volt.

A válaszok szerint a következő minősítést lehet levonni:

  • kiváló: 9 esetben;
  • jó: 2 esetben;
  • kielégítő: 1 eset (a 12 éves fiú esetében túlkorú)

A Belmil iskolatáskák megfelelnek a tervezési követelményeknek, és minden tekintetben kiemelkedőekanatómiai, biomechanikai és ortopédiai szempontból.

Formájuk csökkenti a vállra és a gerincre nehezedő terhet; a gyermek nem talált nehéz teherbírást. Úgy érezték, hogy a vállpántok és a háttámla kényelmes viselet. Az övszíj hatása hasznosnak bizonyult, mivel ez megakadályozta a zsák mozgását, aminek következtében a lumbális csigolyán a terheléseloszlás optimális. Azt is hangsúlyozták, hogy az iskolazsák hátsó része több pontot is beállíthat, ami segít abban, hogy az iskolatáska teljesen és tökéletesen illeszkedjen a személyhez.
A vizsgálat során a Belmil iskolatáska 11 esetben nem változtatta meg a gyermek testtartását, míg egy esetben javította a tanuló laza építését. A vizsgálatot Prof. Mészáros Tamás MD, a Szegedi Egyetem Ortopéd Tanszékének egyetemi tanára végezte.

 

Upload files